| Tür |
: |
Buğday |
| Olum Müddeti |
: |
Erkenci |
| Yetiştirme Dönemi ve Bölgeleri |
: |
Kışlık - İç Anadolu Geçit Bölgeler |
| Çiçeklenme Gün Sayısı |
: |
55 |
| Büyüme Tipi |
: |
Dik |
| Başak Tipi |
: |
Orta yoğunlukta, beyaz ve kılçıklıdır. |
| Tane Rengi / Şekli |
: |
Beyaz, oval |
| Tane Oranı |
: |
Orta yoğunlukta |
| Bitki Boyu |
: |
80 - 100 cm. |
| Hastalık Durumu |
: |
Sarı pasa orta dayanıklıdır. |
| Tarımsal Özellikleri |
: |
Soğuğa, kurağa ve yatmaya dayanıklı, kardeşlenme kapasitesi yüksek olduğu için yabancı ot rekabeti iyi |
| Teknolojik Özellikler |
: |
Nişasta ve yem sanayi için uygundur. |
| Bin Tane Ağırlığı |
: |
32 - 34 gr |
| Ekim Zamanı / Tohum Miktarı |
: |
01 - 15 Ekim / 18-20 kg / sertifikalı tohum |
| Teknolojik Özellikler |
: |
Hektolitre Ağırlığı : 78 - 80 gr. | Ham Protein % 11 -14 |
| Verim |
: |
300 - 450 kg/da |
| Uygun Toprak Tipi |
: |
Kıraç ve yarı tabanlı toprak |