| Tarımsal ve Morfolojik Özellikler |
: |
Yazlık gelişme tabiatlı olup, erkencidir. Bitki boyu orta (87 – 122) olup, yatmaya dayanıklıdır. Başak rengi beyaz olup, kılçıklıdır. Tane beyaz renklidir |
| Bin Tane Ağırlığı |
: |
25,9 – 42 gr |
| Hastalık Durumu |
: |
Sarı pas, kahverengi pas ve septoryaya dayanıklıdır. |
| Önerilen Bölgeler |
: |
Güneydoğu Anadolu, Çukurova, Antalya, Ege Bölgelerinin taban, yarı taban alanları. |
| Verim Durumu |
: |
Ortalama verimi 600 – 650 kg/da; Maksimum verim potansiyeli 800 – 850 kg/da’dır. |
| Hektolitre Ağırlığı |
: |
75 -82 kg/hl | P |
| Protein Oranı (%) |
: |
10,6 - 15,4 |
| Sedimentasyon Değeri (ml) |
: |
35-44 |
| Enerji Değeri (w) |
: |
132- 275w |
| Yaş Gluten (%) |
: |
21,2 - 37,5 |
| Sedim |
: |
35 - 44 |
| Un Verimi (%) |
: |
%64,8 - 72,3 |