| Çeşit Sahibi |
: |
Tarım Kredi Tohumculuk A.Ş. |
| Tarımsal Özellikler |
: |
Çiçeklenme zamanı orta, dormansi sınıfı 5 - 6 olan çok yıllık bir bitkidir |
| Sap ve Yaprak Özellikleri |
: |
Bitki boyu orta-uzun, bol yapraklı, ana sap içi yarı dolu olup yumuşaktır. Kardeşlenme özelliği çok iyidir. 7 -1 0 adet ana sap oluşturabilir |
| Yetiştirme Amacı |
: |
Yeşil ot ve kuru ot üretimidir. |
| Önerilen Bölgeler |
: |
İç ve geçit bölgelerimiz. |
| Verim Durumu |
: |
Çeşidin tescil denemelerindeki en yüksek kuru ot verimi 3026 kg/da ve ortalama kuru ot verimi 1700 - 1900 kg/da'dır. Çeşidin tescil denemelerindeki en yüksek yeşil ot verimi 9224 kg/da ve ortalama yeşil ot verimi 6250 - 7000 kg/da'dır. |
| Teknolojik Özellikler |
: |
Ham Protein (%) : 15,3 - 20,4 | Ham Selüloz(%) : 30,5 | Ham Yağ(%) : 1,5 Ham Kül(%) : 9,1 | ADF : 42,2 | NDF : 47,9 | ADL : 10 |